Kako prirodno osvježiti kožu lica?

Lice (lat. facies) predstavlja prednji dio glave na kojem se nalaze oči, nos, usta, obrazi, brada, jama iza vilice i duboki predjeli. Koža se nalazi preko lica, najtanja je na kapcima, najdeblja na obrazima. Kod muškaraca iznad i ispod usana, na bradi rastu dlake (brkovi i brada) koje štite od UV zračenja, osipa, sprečavaju prehlade, kašalj, sprečavaju gubitak vlage pa je lice hidrirano i sporije stari. Pored toga na licu se nalaze obrve, one štite oči od znoja ili kiša kao i od stranih tijela kao što je perut, jedna obrva u prosjeku sadrži oko 250 dlaka koje imaju životni vijek od četiri mjeseca, pored obrva na licu se nalaze i trepavice koje takođe štite oči od prašine, sunca, znoja one šalju poruku oku da je neki objekt u blizini na taj način kapak se spušta i čuva oko od povreda, nalazi se oko 150 trepavica na gornjem i na donjem kapku dužine oko 12 milimetara, životni vijek trepavice je oko 42 dana, smatra se da u životnom vijeku čovjeka sve trepavice koje opadnu da se poredaju iznosile bi dužinu oko 30 metara. Lice je bogato krvlju, najviše u predjelima usana i obraza, ispod kože koja pokriva lice nalaze se mimički mišići koji svojim pokretima daju izraz licu. Lice može da bude oštećeno hladnim, vremenom, udarom, toplotom, hemiskim sredstvima, izuzetna prokrvljenost lica brzo liječi rane, takođe može doći do raznih zapaljenja, čireva, osipa, akni, lice je pokazatelj i mnogih bolesti, mogu se i pojaviti bradavice, mladeži, tumori, razna zadebljanja, ispupčenja, otekline, oštećenja… nemojte zanemariti signale posavjetujte se.

Ako želite da osvježite kožu lica probajte neke navedene recepte, ako ste osoba koja voli jednostavna, prirodna rješenja. Savjetuje se prije nanošenja maske očistiti lice, kada nanosite masku uvijk predio oko očiju ostavite slobodan, obavezno nanosite i na predjele vrata:

 

Maska za prirodno osvježenje lica 1:

  • banane – ogulite koru i masirajte lice dva puta dnevno u trajanju od pola sata, nakon masaže operite ga, postupak radite nekoliko dana.

 

Maska za prirodno osvježenje lica 2:

  • jagode – oprane i očišćenje nanositi na lice dva puta dnevno u trajanju od 20 min, lice prati vodom koja je odstajala, postupak radite nekoliko dana.

 

Maska za prirodno osvježenje lica 3:

  • patlidžan – ogulite koru i masirajte lice dva puta dnevno u trajanju od 20 min, lice prati vodom koja je odstajala, postupak radite nekoliko dana.

 

Maska za prirodno osvježenje lica 4:

  • krastavac – sok od samljevenog krastavca nanosite na kožu vatom poslije ručka i večere u trajanju od 10 min, lice prati vodom koja je odstajala, postupak radite nekoliko dana.

Comments are closed.