Kako ukloniti pjege na licu?

Lice (lat. facies) predstavlja prednji dio glave na kojem se nalaze oči, nos, usta, obrazi, brada, jama iza vilice i duboki predjeli. Koža se nalazi preko lica, najtanja je na kapcima, najdeblja na obrazima. Kod muškaraca iznad i ispod usana, na bradi rastu dlake (brkovi i brada) koje štite od UV zračenja, osipa, sprečavaju prehlade, kašalj, sprečavaju gubitak vlage pa je lice hidrirano i sporije stari. Pored toga na licu se nalaze obrve, one štite oči od znoja ili kiša kao i od stranih tijela kao što je perut, jedna obrva u prosjeku sadrži oko 250 dlaka koje imaju životni vijek od četiri mjeseca, pored obrva na licu se nalaze i trepavice koje takođe štite oči od prašine, sunca, znoja one šalju poruku oku da je neki objekt u blizini na taj način kapak se spušta i čuva oko od povreda, nalazi se oko 150 trepavica na gornjem i na donjem kapku dužine oko 12 milimetara, životni vijek trepavice je oko 42 dana, smatra se da u životnom vijeku čovjeka sve trepavice koje opadnu da se poredaju iznosile bi dužinu oko 30 metara. Lice je bogato krvlju, najviše u predjelima usana i obraza, ispod kože koja pokriva lice nalaze se mimički mišići koji svojim pokretima daju izraz licu. Lice može da bude oštećeno hladnim, vremenom, udarom, toplotom, hemiskim sredstvima, izuzetna prokrvljenost lica brzo liječi rane, takođe može doći do raznih zapaljenja, čireva, osipa, akni, lice je pokazatelj i mnogih bolesti, mogu se i pojaviti bradavice, mladeži, tumori, razna zadebljanja, ispupčenja, otekline, oštećenja… nemojte zanemariti signale posavjetujte se.

Pjege na licu mogu da nastanu zbog prekomjernog izlaganja suncu, kao posljedica akni, zbog nepravilne pigmentacije kože, starenja… U koži se nalazi melanin, pjege su naslage melanina, to je crni ili smeđi pigment i on koži daje boju, njegova funkcija je zaštita kože od UV zračenja. Koliko će tijelo proizvesti melanina zavisi od nasljeđa ali i od izloženosti suncu. Mogu da se pojave bilo kada, na bilo kojem dijelu tijela, većinom krase ljude koji imaju svjetliju kožu, plavu ili crvenu kosu. Pjege su izraženije u toku ljeta zbog UV zračenja.  Preporučujemo Vam prirodna rješenja za pjege na licu:

 

Recept za rješenje pjega na licu 1:

Sastojak nanositi na pjege dva puta dnevno u trajanju od dvadeset minuta tokom deset dana, umivati se kamilicom.

 

Recept za rješenje pjega na licu 2:

  • 3 velike (supene) kašike isjeckanog lista pelina
  • 3 velike (supene) kašike isjeckanog lista i cvijeta kičice

Sastojke sjediniti sa 800 ml prethodno proključale vode i ostaviti da stoji dva sata, procjediti i nanositi na pjege dva puta dnevno u trajanju od dvadeset minuta, umivati se kamilicom.

 

Recept za rješenje pjega na licu 3:

  • 6 velikih (supenih) kašika ploda kestena

Sastojke sjediniti sa 500 ml maslinovog ulja, zatvorenu flašu držati trideset dana uz mućkanje više puta dnevno, nakon toga nanositi na pjege tri puta dnevno u trajanju od pet minuta tokom deset dana.

 

Recept za rješenje pjega na licu 4:

  • 3 velike (supene) kašike isjeckanog lista šimšira
  • 3 velike (supene) kašike isjeckanog lista čička

Sastojke sjediniti sa 800 ml prethodno proključale vode i ostaviti da stoji dva sata, procjediti i nanositi na pjege dva puta dnevno u trajanju od dvadeset minuta, umivati se kamilicom.

Comments are closed.